כדי לא ליצור מצב של "מבול" מסרונים שיישלחו אל מי שמתקשר אליכם, אנו ממליצים להקפיד על תרחיש אחד לכל שיחה.
כל תרחיש שליחה של מסרונים אחראי לשליחה של מסרון אוטומטי. במידה ומוגדרים מספר תרחישי שליחה שיש להם תנאים משותפים כמו למשל: שליחה בסוף שיחה נכנסת אל המספר הוירטואלי 053-1234567, הרי שבסוף כל שיחה נכנסת למספר זה, כל אחד מהתרחישים יבצע שליחה של מסרון אוטומטי אל המספר שהתקשר. במצב כזה, המתקשר יקבל כמה מסרונים אוטומטיים בבת אחת - וכנראה תשיגו את האפקט ההפוך ממה שניסיתם כאשר הגדרתם תרחישי שליחה של מסרונים אוטומטיים. אנו לא מאפשרים מצב שכזה.
כך אנו מונעים את "מבול" המסרונים
כדי להימנע משליחה מרובה של מסרונים אוטומטיים באותו הזמן לאותו הנמען, אנו מתייחסים רק לתרחיש שליחה אחד בעבור כל שיחה. משמעות הדבר היא שגם אם יש לכם התנגשות של מספר תרחישי שליחה, אנחנו נתחשב רק בתרחיש אחד מהם, ונבצע שליחה של מסרון אחד בלבד.
החיסרון הוא שהתרחיש ייבחר בצורה רנדומלית במצב כזה, ולא ניתן לצפות איזה תרחיש ישלח את המסרון. בהתאם לכך אנו ממליצים בחום להימנע ממצב של התנגשות תרחישי שליחה ולהקפיד על תרחיש אחד לכל שיחה.
כך תימנעו מכפילות תרחישים
ברשימת התרחישים של המספר הוירטואלי, הנתב הוירטואלי או קו הסלולר שלכם מופיעים כל התרחישים שהגדרתם בעבור אותו הקו. כבר בתצוגת הרשימה ומבלי להיכנס למסך עריכת התרחיש, אפשר לראות באילו תנאים הוא מופעל, למשל "בסיום נכנסת".
סריקה מהירה בעין של התרחישים יכולה לאתר התנגשויות. כך למשל אם מזהים שתי שורות של תרחישי שליחה שבשתיהן מצויין: "בתחילת שיחה יוצאת", יהיה כדאי לערוך את התנאים של אחד מהתרחישים ולמנוע את הכפילות הזאת.
מעבר לכך, גם כאשר אין כפילות של תרחישים באותן נסיבות, כמו למשל בתחילת שיחה יוצאת, עדיין כדאי לוודא שלא יישלחו יותר מדי מסרונים שיציפו את הצד השני. למשל: אם יש תרחיש אחד ששולח מסרון בתחילת שיחה נכנסת, ואחר ששולח מסרון בסוף שיחה נכנסת, הרי שיילחו לאותו נמען שני מסרונים בשיחה הזו. לעתים זה יכול להתאים, אך כדאי להיות ערניים ולמנוע שליחה מרובה שאינה מתאימה.