אוטומציה ואינטגרציה
התחברו לשירותי האוטומציה הגדולים והמוכרים זאפייר, אינטגרומט ו-IFTTT והתחילו לייעל תהליכים בעסק במספר קליקים בודדים.
להתראות עבודה שחורה, שלום אוטומציה
הרבה מהעבודה שלנו בעסק ובכלל מתבססת על תגובה לאירועים: כאשר קורה משהו, אז עושים משהו. למשל: כאשר הלקוח העביר כסף, אז נפיק קבלה. חלק גדול מהתרחישים האלה הוא "עבודה שחורה" שגוזלת זמן ולא באמת דורשת את המיקוד והמקצועיות שלנו.
-
מיקוד
התמקדו במקצוע ובעיסוק שלכם ולא במשימות שמוציאות אתכם מריכוז ושאתם לא בהכרח טובים בהן.
-
פחות טעויות
אנחנו טועים, המחשב לא. אם המשימה פשוטה ושגרתית, פשוט העבירו אותה למצב אוטומט.
-
חיסכון בזמן
בזמן שהאוטומציות יחסכו לכם תוכלו לעשות את מה שאתם עוסקים בו וטובים בו, או יותר טוב: ללכת לים עם המשפחה.
אוטומציה ב-30 שניות
מה שהיה בעבר נחלתם הבלעדית של מתכנתים, נגיש היום לכל אחד באמצעות ממשק גרפי ידידותי ופשוט.
הפעולות והאירועים שלנו מתממשקים עם פלטפורמות האוטומציה המוכרות Zapier, Integromat, IFTTT ויש לנו גם API למפתחים.
6 פעולות / Actions
- שלח מסרון SMS
- התקשר למספר טלפון
- שלח פקס
- חסום מספר לשיחות נכנסות
- חסום מספר לקבלת SMS
- חסום מספר לשליחת SMS
8 אירועים / Triggers
- SMS נכנס התקבל
- SMS נשלח
- שיחה התחילה
- שיחה הסתיימה
- שיחה לא נענתה
- הקלטת שיחה מוכנה
- פקס התקבל
- פקס נשלח
לא המצאנו את הגלגל. פלטפורמות האוטומציה עוזרות לחבר בין אלפי שירותים והרשת מלאה במדריכים שיעזרו לכם לייצר אוטומציות בקלות ובמהירות. העיקרון הוא פשוט: שילוב של אירוע ושל פעולה על פני שירות אחד או יותר תוך הגדרת תנאים.
דוגמה: אוטומציה לקבלת מיילים דחופים ב-SMS
חיבור של האירוע קבלת מייל בשירות Gmail הכולל את המילה "הצעת מחיר" בכותרת עם הפעולה שלח SMS בשירות אקסטרה מובייל אל מספר הסלולרי שלנו, היא אוטומציה שימושית שתעזור לנו להתייחס למיילים דחופים וחשובים (כמו פניה לגבי הצעת מחיר) בזמן.
שאלות על אוטומציה
-
מה פירוש "אוטומציה"?
אוטומציה משמעה הפיכת פעולות שגרתיות לתהליכים אוטומטיים שלא דורשים התערבות אנושית. למשל: אם לקוחות ממלאים טופס יצירת קשר באתר שלכם ואתם נוהגים לשלוח להם מסרון תודה, תוכלו לייצר אוטומציה שתעשה את זה בשבילכם, בלי שתגעו בכלל בטלפון.
-
מה זה "אינטגרציה"?
אינטגרציה בהקשר שלנו היא הפעולה של שילוב של מספר מרכיבים \ שירותים לכדי יצירת תהליך אחד שלם. לדוגמה: אם נרצה לייצר אוטומציה שבמסגרתה בכל פעם שנקבל מסרון לנייד, הוא גם יישלח לנו לתיבת הדוא"ל, אנחנו נצטרך לבצע אינטגרציה בין שני שירותים: שירות הסלולר של אקסטרה מובייל ושירות הדוא"ל שבו אנחנו משתמשים, והתוצאה תהיה תהליך אוטומטי שבנוי משניהם.
-
האם צריך לדעת לכתוב קוד כדי לייצר אוטומציה?
היום כבר לא. בזכות פלטפורמות כמו זאפייר ואינטגרומט, אפשר לייצר אוטומציות בממשק גרפי קל ונוח מבלי לכתוב שורת קוד אחת, כל אחד יכול. הפלטפורמות אפילו מציעות רשימה של אוטומציות פופולריות בעבור כל שירות כך שאפילו לא תצטרכו "לבנות" אוטומציה בעצמכם ותוכלו להשתמש במשהו קיים.
-
מה זה API?
API הוא מעין פרוטוקול המאפשר למתכנתים להתממשק לשירות קיים באמצעות שורות קוד כדי לרתום את היכולות של השירות לטובתם. למשל: מתכנת יכול להתממשק אלינו באמצעות ה-API שלנו ו"להורות" לשירות שלנו לשלוח מסרון SMS מאחד הקווים בחבילת הסלולר של המנוי.
-
מה זה "פלטפורמת אוטומציה"?
כדי לפשט את האפשרות להתממשק אל שירותים כמו שירות הסלולר שלנו, הוקמו פלטפורמות שמציעות בצורה קלה ואינטואטיבית "לבנות" אוטומציות מבלי לכתוב שורת קוד אחת. באמצעות פלטפורמות כאלה אפשר להתחבר (אינטגרציה) לשירותים אחרים ולייצר מעין "אפליקציות" שמבצעות פעולות בתגובה לאירועים. לדוגמה: בכל פעם שמתקבל מייל עם המילה "דחוף" בכותרת, שלח מסרון אל המספר שלי.
דוגמאות לפלטפורמות אוטומציה, שבכולן אנחנו תומכים: Zapier, IFTTT, Integromat.